Starostlivosť o rastlinu po prevzatí zásielky

Keď k Vám rastlinka dorazí z dlhej cesty, musíte jej pomôcť prispôsobiť sa, pretože každá dodaná rastlina si po jej doručení vyžaduje dôslednú starostlivosť. Ihneď po doručení balíka postupujte podľa týchto krokov. V závislosti od ročného obdobia a času prepravy môže byť vaša rastlina trochu vystresovaná. Rastliny sú zvyknuté na pravidelnú zálievku a nasávať slnečné lúče, zatiaľ čo sa stretávajú na predajnej ploche so všetkými ostatnými rastlinnými priateľmi. Sú veľmi odolné a s trochou lásky a zálievky po doručení budú všetky vyzerať rovnako dobre ako u nás pred odoslaním.

Otázka je, čo mám teda teraz robiť?

Krok 1 – Opatrne skontrolujte balík, jeho obal a vyberte rastlinu z krabice a fólií

Akonáhle Vám bude rastlinka doručená, uistite sa, že je balík v poriadku a z okolia nádoby, kmeňu a listov odstráňte papier, fóliu a všetky obaly. 

      

Krok 2 – Zalejte a presuňte rastlinu na slnečné miesto a to ihneď po rozbalení balíka.

Počas tejto doby sa musíte uistiť, že korene rastlinky sú vlhké, ale dbajte na to, aby ste ju nepreliali. Udržujte ju na mieste, kde bude počas dňa dostávať trochu slnečného svetla, ale nie príliš veľa priameho slnečného žiarenia. Ak je extrémne teplo alebo zima, majte to na pamäti, pretože vaša rastlina ešte nebola zasadená a aklimatizovaná. V týchto situáciách, keď je počasie extrémne, uložte rastlinu do vnútra, aby ste jej pomohli aklimatizovať sa. Môže to byť vo vnútri pri slnečnom okne, alebo dokonca v garáži.

      

Krok 3 – Výsadba rastliniek a výber vhodného miesta

Čo sa týka umiestnenia, stanoviska, pôdy, strihania, zálievky, kvitnutia alebo plodov po tom, ako sa rastlinka aklimatizuje – je potrebné riadiť sa informáciami na farebnej etikete, ktorá visí na rastline. Rastlinka si vyžaduje byť vysadená do minimálne 2x väčšej jamy, alebo kvetináča, ako je kvetináč, v ktorom je doručená. Hneď po výsadbe je nutné rastlinu nahnojiť tekutým, alebo granulovým univerzálnym hnojivom (v letných mesiacoch, keďže v jeseni hnojiť rastlinky neodporúčame) a ešte raz dobre zaliať vodou.

Tieto pokyny sme zostavili pre dosiahnutie najlepších výsledkov pri výsadbe a prvotnej starostlivosti o Vašu čerstvo doručenú rastlinku. V prípade akýchkoľvek otázok alebo problémov nás neváhajte kontaktovať a my vám radi pomôžeme. Chceme, aby vaše rastlinky boli zdravé, prosperovali a vyrástli v krásne vyzerajúce rastliny!